tiistai 19. tammikuuta 2016

Miksi shampoottomuus?

Mieleeni tuli listata nämä hyödyt ja haitat mitä olen/en ole huomannut tähän mennessä.

Hyötyä:

- Ei tarvi läträtä 10 eri hiustenhoitotuotteen kera päivittäin. Jotkut kuitenkin ilmeisesti nauttii tästä, minä en nauttinut. :D

-Se on ekologista ja luonnonmukaista.

-Sillä myös säästää rahaa vaikkei perusshampoo kai olekkaan kovin kallista.

-Se vaikuttaa hiusten kuntoon paljon! Näin kun oon vielä aika alkuvaiheessa, on vaikea sanoa onko esim. hiukset paksuuntuneet, kasvaneet nopeammin tai muuta, mutta latvat on aivan ehdottomasti paljon paremmassa kunnossa kuin mitä ne oli shampoopesujen aikana... Ne oli yksinkertaisesti silkkaa hamppua, ja pistelivät suunilleen vain kädessä kun otti kouraan. Lievähkö kiharuus ei asiaa auttanut kun sojottivat vielä kaikkiin kuviteltavissa oleviin suuntiin eikä suoristusrauta todella auttanut asiaa .. Latvat siis paremmat, ei silkinsileät mutta ei tarvi ollakkaan.

-Et ainakaan tue eläinkokeita. Iso osa shampoista on testattu eläimillä, mm. rotilla, kaneilla, kaloilla, hiirillä, marsuilla, kissoilla ja koirilla... En siis vastusta lääkkeiden kokeilua eläimeen, mutta ns. turhien tuotteiden kokeilua kyllä. Myönnän omistavani turhia tuotteita joita on eläintestattu mutta pyrin välttämään niiden ostoa.

-Tämän projektin mielenkiintoisuus on vallan omaa luokkaansa! Se on myös avartanut hiustietämystä paljon. Ja lähes päivittäin oppii jotain uutta!

Haittoja:

-Siirtyminen shampoottomuuteen ei ole yleensä järin mukavaa aikaa. Riippuen toki onko hiuksesti tottuneet useaan vai harvaan shampoopesuun, ja kai hiustyypilläkin on vaikutusta...

-Jos tykkää kihartaa/suoristaa/krepata hiuksia niin ei välttämättä ole sun juttu. Jos lämpökäsittelee hiuksia niin toki on suositeltavaa käyttää myös lämpösuojaa. Lämpösuojassa vain on se sama kuin muissaki hiussuihkeissa, lakoissa ja hiusöljyissä. Silikoneja, säilöntäaineita ja alkoholeja. Osa niistä voi toki olla hyviä ja oikeasti olla hyväksi hiuksille, mutta suurella osalla lienee vain "silittelevä vaikutus" joka tekee hiuksesta hoidetun tuntuisen ja näköisen. Muttaniin, jos laittaa tällaista hiuksiin niin se ei luultavasti lähde kuin shampoolla pois.
Luin äsken hyvän jutun yhdestä hienosta blogista lämpösuojasta ja sen toimivuudesta :D Suojaako se todella hiusta? Nimittäin jos sitä suihkuttaa kädelle ja yrittää sitten 200c kuumalla raudalla silittää niin luultavasti se polttaa yhtä paljo kuin ilmanki lämpösuojaa, vai mitä? Ehkä hiusta ja ihoa ei voi verrata mutta hyvä pointti.

-Hiuksiin ei siis sovi laittaa mitään mikä ei shampoolla lähde. :(


Samalla kun tätä kirjotin, aloin miettiä kun pesin shampoolla viimeisen kerran, laitoin sen jälkeen melko silikonista hoitoainetta, enkä sen jälkeen oo shampoota käyttänyt että mahtavatko muhia tuolla vieläkin :D No josko se siitä vielä!

Jotenkin tulee nyt olo että vastustaisin jotenkin näiden aineiden käyttöä.. Ei. En tiedä mikä sopii sun hiuksille, uskon että kaikki tietää sen itse parhaiten. Kaikki myös käyttää niitä tuotteita joita haluaa! Ja vielä se, että olen ihan untuvikko alalla, ja kuuntelen mielelläni lisää neuvoja jos tiedoissa korjaamista! :)

2 kommenttia:

  1. Mää voisin kans kesällä kokeilla ku ei tarvi olla ihmistenilmoilla...kiinnostaa kyllä. Hv

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Varmasti ainakin henkisesti paljon helpompaa jos ei tarvi tavata muita ihmisiä paljaspäin. :)

      Poista